Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια «εταιρεία» ώστε να βάλουμε όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου, το 1998. Αρχικά ήταν γραφιστικές ιδέες, που με την δημοσιογραφική μου εμπειρία γίνονταν αρεστά project για τον έντυπο -τότε- τύπο. Το σαράκι της δημιουργίας περιοδικών υπήρχε φυσικά και δεν άργησε να εξελιχθεί σε όλα αυτά που βλέπετε. Τι έκανα λοιπόν; Συγκέντρωσα τότε, μερικούς κατά την γνώμη μου, εξαιρετικούς συνεργάτες και δημιούργησα μια Α.Ε. που έκανε μια καλή πορεία. Για διάφορους λόγους που λίγο πολύ τους ξέρετε, όπως ήταν η πτώση των δίδυμων πύργων ή η καταστροφή της Lehman Brothers, δημιούργηθηκε ένα domino effect που επηρέασε τις εκδόσεις σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία εκείνη δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει. Ανάμεσα στο 2010 και 2011 έγιναν πολλά και διάφορα που δεν ενδιαφέρουν. Το 2011 η Kansevelli Enterprises Ltd δημιουργήθηκε για να στεγάσει αυτές τις ιδέες και να αποκτήσει και έναν διεθνή χαρακτήρα. Σε αυτά τα 24 χρόνια κάτι κάναμε… Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε κάνει ένα buzz. Είμαστε βετεράνοι της δημοσιογραφίας, ταλαντούχοι γραφίστες, έμπειροι marketeers, εξαιρετικοί φωτογράφοι, web designers, πιλότοι ανεμοπτέρων και υπερελαφρών αεροσκαφών, χειριστές ταχυπλόων σκαφών, οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, σκηνοθέτες, μουσικοί, guru των εκτυπώσεων (άχρηστο πλέον αυτό…), εραστές του ωραίου και της καλής ζωής. Και αυτό φαίνεται στις δημιουργίες μας. Έντυπες ή online. Kαι έτσι θα συνεχίσουμε. Ελάτε μαζί μας ως πελάτες ή συνεργάτες ή αφήστε μας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Γ.Β.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών.
Το 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1982 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 10 χρόνια (1985-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2022), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, Διευθυντής του site Autopress.gr, συνεργάτης του TOP GEAR και εκδότης τoυ περιοδικού BESTEVER.

ΜΑΡΙΑ ΒΑΤΙΣΤΑ

Η Μαρία Βατίστα έχει Bachelor’s Degree in Business Administration από το American College of Greece και έχει διατελέσει Marketing Director σε πολλές εταιρείες και περιοδικά. Σήμερα είναι CEO στην Kansevelli Enterprises και είναι επίσης επικεφαλής του Business Unit «Greek Export Almanac». Έχει μεγάλη εμπειρία στη «Διαφήμιση» αλλά και στο running μεγάλων εταιρειών.  Η πληθωρική της προσωπικότητα και η άρνηση της να δεχθεί το όχι ως επιλογή, την κάνει αξέχαστη σε όλους όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Είναι υπεύθυνη του Business Unit greekexportalmanac.com

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΣΩΤΑΚΗΣ

Έχει σπουδάσει Ναυτική Μηχανολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1983 ως κατασκευαστής σκαφών. Η εμπειρία του για τα σκάφη και τις μηχανές θαλάσσης τον έφεραν στο χώρο του ειδικού τύπου το 1997 όταν συνεργάστηκε με τα ναυτικά περιοδικά ΦΟΥΣΚΩΤΟ και POWERBOAT από την θέση του ειδικού συντάκτη.
Παράλληλα έσβηνε το πάθος του για τις μοτοσικλέτες και τα γρήγορα αυτοκίνητα συμμετέχοντας σε δοκιμές και παρουσιάσεις των αδελφών περιοδικών MOTOSPORT και AUTOSPORT.
Οπαδός της ”εγκεφαλικής” οδήγησης και ευαισθητοποιημένος σε θέματα Οδικής Ασφάλειας ασχολήθηκε ως συνιδρυτής και εκπαιδευτής της TOP DRIVE Advanced driving school στον  χώρο της ασφαλούς οδήγησης.
Έχει συμμετάσχει με αρκετές διακρίσεις στους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων έως το 2009. Eίναι σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό Bestever και πραγματικός Σύμβουλος στην Kansevelli Enterprises.

ΜΑΝΟΣ ΡΟΥΔΑΣ

Ο Μάνος Ρούδας γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι αριστούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου της Ουαλίας. Κατέχει τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University των ΗΠΑ. Ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης από το 1996 μέχρι σήμερα, ως αθλητής και επαγγελματίας κυβερνήτης σε σκάφη αναψυχής κάθε είδους. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε υψηλές θέσεις στο χώρο της ναυτιλίας και του yachting. Ασχολείται με τη ναυτική εκπαίδευση από το 2003, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster Instructor του RYA.
 
Είναι υπεύθυνoς του Business Unit yachtpress.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Έχει πτυχίο πιλότου ανεμοπτέρων. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.

Είναι υπεύθυνoς του Business Unit Allaboutpatmos.com

ΣΤΑΘΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Ο Στάθης Βεντουρής είναι πτυχιούχος επαγγελματίας χειριστής πολυκινητήριων αεροσκαφών (PPL), ενώ έχει και πτυχίο τεχνολογίας τροφίμων & οινολογίας. Στο χώρο των περιοδικών βρίσκεται από το 1987. Tο 1989 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος και είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIM. Ασχολήθηκε με το εντούρο από το 1985 και έτρεξε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα για 7 χρόνια. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 2 Τροχοί, 4 τροχοί, Πτήση, Γεύση (1989-1997), Μοtosport (1987-88 & 1998), Bestever (1998-2020), ενώ από το 1999 διατηρεί επιχειρήσεις καταστημάτων τηλεπικοινωνιών.

2_MG_1833
ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ

 

Η Ιωάννα Σαπουντζή έχει πτυχίο πιάνου από το Ωδείο Αθηνών και είναι μουσικός. Tης αρέσει η καλή ζωή και την πειράζουμε για την εμμονή της στην πολυτέλεια, λέγοντάς την «Alfa Romeo». Κάποτε φιλοξενούσε και έφτιαχνε μακαρόνάδες στον Κώστα Καββαθά και σε όλο το team του περιοδικού 4Τροχοί και οδηγούσε Yamaha IT250K κι ας μην έφτανε κάτω. Σήμερα όπως τα έφερε η ζωή κλείνει ραντεβού για μαγνητικές και αξονικές, αλλά στον ελεύθερο χρόνο της, κάνει μαθήματα πιάνου σε παιδάκια, γράφει μουσική που δεν θέλει να την δείξει σε κανέναν, γράφει για ξενοδοχεία και ταξίδια στο περιοδικό BESTEVER και κάνει δοκιμές σε μικρές μοτοσυκλέτες για το AutoPress.gr. Κάνει καθημερινά γυμναστική, συχνά Flat track και Enduro, ενίοτε πιλοτάρει αεροπλάνα και συμμετέχει ανελλιπώς σε Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής πυροβόλων όπλων. Κυκλοφορεί με μια vintage Yamaha Virago 250 και το κοντέρ έχει κολλήσει στα 30 έτη εδώ και πολλά χρόνια… και φυσικά έχει Yamaha πιάνο!